top of page

Mala just Sinule!

Malad jõudsid meie juurde kunagi väga erilisel viisil. Moskvas I tasemel õppides oli meil suurepärane võimalus osa saada Joogi Bhajani omaaegse assistendi Hari Kauri mala töötoast. Joogi Bhajan tegi oma Ameerika alguspäevadel just temale malade valmistamise ülesandeks. Ja oh seda ülevust ja rõõmu, kui Hari Kaur võttis oma kotikesest välja viimase peotäie pärleid, mille joogi Bhajan talle kunagi andis ning igaüks meist sai 7 pisikest helmest! Need 7 on nüüd meie esimeste tšakramalade väärikateks osadeks.

Mida malaga teha? Mala on lihtne ja tõhus meditatsiooni abivahend, mis võib aidata vähendada stressi ning suurendada tarkust, kannatlikust ja tervist. Mala koosneb 108, 54 või 27 helmest, mis on lükitud siidniidi otsa, ning ühest suuremast helmest (Guruhelmes), mille küljes on tutt. Helmeste lõpparv 9 tähistab lõpetatust.Tutt sümboliseerib tuhandeõilmelist lootost.

Iga sõrm, üle mille sa malat lükkad, seostub erineva ajuosaga. Kui sa libistad mala üle esimese sõrmelüli, on tulemus iga näpu puhul erinev.

Nimetissõrm (Jupiter): tarkus, teadmised ja küllus.

Keskmine sõrm (Saturn): kannatlikkus.

Sõrmusesõrm (Päike): tervis, elujõud ja tugev närvisüsteem.

Väike sõrm (Merkuur): suhtlemisoskused ja intelligentsus.

Malat võib kasutada mõlema käega. Alusta alati helmest, mis järgneb Guruhelmele. Liiguta helmeid üksteise järel pöidlaga keha suunas, üle meridiaanipunkti, korrates samal ajal mantrat. Nii liigub Guruhelmes alguses alla- ja siis ülespoole, saades viimaseks helmeks, mida sa meditatsiooni jooksul kasutad. Siis, hoides Guruhelmest sõrmede vahel, korda mantrat ja esita palve. Uuesti alustamiseks pööra mala teise käe abil ümber. Suuna helmed enda poole ja jätka.

Kui vajad meditatsioonideks palvehelmeid ehk malat, siis valmistab Shabad Atma just Sinule sobiva mala, arvestades Sinu sünniaja ja meditatsioonis saadud infoga. Tema valmistatud malasid saab näha Mala galeriist.

bottom of page